Депутатите изслушваха министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.  “Миналата година, когато

...
Депутатите изслушваха министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.  “Миналата година, когато
Коментари Харесай

“Малка палава пеперудка”: Скандал между Тошко Йорданов и Настимир Ананиев прекъснаха заседанието в НС

Депутатите изслушваха министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. 

 

“Миналата година, когато водата отнесе къщите в Пловдивско. Два-три месеца преди този момент зам.-областният шеф изпрати искане до министъра на финансите за спомагателни средства, тъй като деретата бяха затлачени от къде законна, къде противозаконна сеч. Беше му отказано. После водата отнесе къщите, а една седмица по-късно Кирил Петков се разноски с лопатка и тениска из калта. Народно събрание непоносимо наподобява на телевизионно предаване, в което единствено се приказва. Имате болшинство, а от тая естрада се седи и се кършат пръсти. А би трябвало да управляват личните си министри и да изясняват какво ще създадат. Един депутат от тази коалиция Настимир Ананиев излиза и приказва с цялата си безочливост, че хората не били застраховани. Имам възприятието, че той е лобист на застрахователна компания и ще обясня за какво. В последна сметка не стана земетресение. Това е нещо, което се случва тъй като страната не си е свършила работата. Държавата е отговорна за това, което се случи за следващ път. Не хората, които нямат застраховка. Хората имат цялостното право да вземат по едно паве и да отидат пред Министерския съвет, с цел да забележим какъв брой са застраховани министрите ”, стартира Тошко Йорданов.

 

Тогава персонално пояснение изиска Настимир Ананиев, който съобщи, че “някои хора, каквито и да станат, постоянно си мислят, че са в сюжет, основни настоящи лица ”. 

 

“Парламентът не е шоу. Да, от Има Такъв Народ желаете да е такова, само че не е. Дивият ви популизъм би трябвало да спре. Щяхте да чуете какво съм споделил, а не да вършиме внушения. Попитах министъра, тъй като става дума за обществен запас. Ако 30% от хората са застраховани, няма смисъл да се дава обществен запас. Той би трябвало да се харчи отговорно. От вашата партия не знаете по какъв начин се прави това ”, отговори Ананиев. 

 

След репликата последва процедура по метода на водене. 

 

“Когато влязохме за пръв път в Народното събрание Настимир Ананиев беше от партията на Мая Манолова. Звънна ми по телефона и ме помоли да създадем нещо в ЦИК, да влезе някакъв народен представител от Пазарджик и след това щял да пристигна при нас. Всички партии му знаят името, тъй като е минал през тях като една дребна, палава обла пеперудка, с цел да кацне навскякъде. Знам и, че Настимир е малко несръчен врачок ”, отвърна Тошко Йорданов. 

 

“Надявам се, че сте санкционирали Йорданов. Въпросът е, че се изляха ужасно доста неистини. Господин “както му беше името ”, би трябвало да се научи да не лъже. Да, бил съм - в  Движение “България на жителите ” и “ВОЛТ ”. А от времето на ДБГ помня по какъв начин доведохте сина си и молехте на колене на Меглена Кунева да го вземе в Народното събрание на стаж ”, отговори Настимир Ананиев.

 

“Сина ми беше възпитаник в гимназията и щеше да кандидатства. Изискванията беше да има стаж. Завършил е интернационалните връзки и японистика в елитния Лондонски стопански университет (LSE). Искаше се да има стаж. Затова приказвах с Меглена Кунева, в случай че нямат нищо срещу. Направихме грешката да я издигнем за кандидат-президент. Тогава тя се отнесе човешки. Намесата на едно дете, което е желало да се учи, е грозно. За мен може да говорите, колкото си желаете. Но имам кофти темперамент и не е хубаво да се срещаме някъде уединено ”, отговори Йорданов. 

 

“Много персонално стана ”, възмути се Росен Желязков, който даде 15-минутна отмора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР